Članak

U DRUŠTVU ORBANA I DODIKA Vučić na prikazu ljudstva i opreme Vojske Srbije poručio da je situacija u regionu veoma složena

U obraćanju nakon zavšetka prikaza Dodik je kazao da se vidi napredak Vojske Srbije.

(Patria) - Povodom Dana Vojske Srbije na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici kod Beograda održan je prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023". Više hiljada vojnika marširalo je pistom, a izloženi su raketni sistemi, tenkovi, helikopteri, avioni. 

U Beograd su danas došli mađarski premijer Viktor Orban, predsjednik Rs-a Milorad Dodik, predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović. 

U obraćanju nakon zavšetka prikaza Dodik je kazao da se vidi napredak Vojske Srbije.

"Svaki put kad dođem ovdje vidimo kolika je promjena, promjena ka boljoj osposobljenosti, boljoj opremljenosti, obučenosti i svemu onome što je važno da bi se Srbija, njena teritorija, naš narod gdje god on bio, branio uspješno i odvratio od bilo kakvog napada od onih koji bi to potencijalno željeli", kazao je Dodik. 

Odgovarajući na pitanje da li je moguć neki sukob ili nemiri zbog nedjeljnih izbora na Kosovu na kojima neće učestvovati Srpska lista predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao:

"Mi ćemo dati sve od sebe da sačuvamo mir, ali situacija u regionu je veoma složena. Više od toga ne mogu da govorim na današnji dan. Situacija je veoma, veoma složena", kazao je Vučić. 

 

#Region