Članak

Masoni će pomoći Srbiji da uđe u EU

Slobodni zidari ulažu veliki napor da gledišta Srbije budu prisutna u EU. Mi iz Velikog orijenta Francuske, zajedno za ostalim masonima, ulažemo trud da objasnimo razloge zbog kojih Srbija što prije t

Daniel Keller, veliki majstor Velikog orijenta Francuske, ovih dana u posjeti je masonskoj braći u Beogradu, prenosi novinska agencija Patria.

Francuski mason, inače osoba na visokoj funkciji u automobilskoj industriji, ističe da je budućnost Srbije u EU, javlja Telegraf.

-Ideja Europe je da bude faktor ujedinjenja svih nas, uključujući Srbiju. Ništa ne bi bilo gore nego da se ponovo vraća nacionalizam i raste tenzija među europskim državama. Problem koji imamo danas je što Europa više nije nešto o čemu ljudi sanjaju. Cilj je sad napraviti novi europski san, jer se onaj stari polako gubi i zamagljuje. Neophodno je konkretno, izvan okvira koji su primarni, kao što su trgovina i ekonomija, koncipirati jedan novi okvir ujedinjene Europe koji će biti prihvatljiv za sve nacije', rekao je Keller.

Prema njegovim riječima masoni će pomoći Srbiji da se pridruži EU.

-Slobodni zidari ulažu veliki napor da gledišta Srbije budu prisutna u EU. Mi iz Velikog orijenta Francuske, zajedno za ostalim masonima, ulažemo trud da objasnimo razloge zbog kojih Srbija što prije treba ući u EU, izjavio je Keller.

Podsjetimo, slobodni zidari ili masoni najveće su međunarodno tajno društvo na svijetu s više od 6 miliona članova. 

#Svijet