Članak

Zastupnici Stranke za BiH u Skupštini TK potpisali Sporazum o zajedničkom djelovanju sa DF-om

Hasić je ranije za Patriju napomenu da nije opterećen tim svojim imenovanjem

(Patria) - Dvojica zastupnika Stranke za BiH u Skupštini TK potpisala su Sporazum o zajedničkom djelovanju sa DF-om, javila je Istraga.ba.

Ovi zastupnici će biti dio parlamentarne većine koju čine DF i SDA. Sporazum je potpisao i zastupnik Asmir Hasić koji je kandidat za bošnjačkog delegata u Domu naroda FBiH koji ide u žrijeb sa kandidatom SDA Damirom Šišićem, pa će faktički sreća odlučiti koji od njih dvojice će sjesti u delegatsku klupu.

Hasić je ranije za Patriju napomenuo da nije opterećen tim svojim imenovanjem, ali jeste ponašanjem stranaka 'osmorke' te da će obaviti razgovor s predsjednikom Semirom Efendićem.

"Ne znam kako će ovo završiti, ali je ponašanje osmorke nekorektno i tražit ću da se promijeni kurs djelovanja SBiH-a“, istakao je Hasić za Patriju.

Ističe dalje da je zbog tih nekorektnih odnosa koalicionih partnera dobio četiri glasa, što govori da nisu ispoštovali dogovore iz Sarajeva.

„Vrlo jasno ću tražiti promjenu kursa djelovanja. To ću tražiti od vrha stranke, pa ćemo vidjeti dalje kako će ići sklapanja Vlade FBIH“, dodao je Hasić.

Stranke koje su okupljene oko "osmorke" u Skupštini TK ostale su u opoziciji.

Podsjećamo, klubovi naroda Skupštine Tuzlanskog kantona su izabrali većinu delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH.

#BiH