Članak

LOKALNI IZBORI

Bandić na skupu DF-a: Zahvalan sam na podršci Komšića, učinimo Novo Sarajevo općinom ugodnog življenja

(Patria) - U prostorijama Tershouse-a u Novom Sarajevu održan je skup Demokratske fronte kojem su prisustvovali predsjednik DF-a Željko Komšić, ali i na poziv DF Novo Sarajevo kandidat za načelnika općine Novo Sarajevo Muamer Bandić. Bila je ovo prilika da se još jednom predstavi lista DF-a za Općinsko vijeće Novo Sarajevo.

Prisutnima se obratio i Muamer Bandić ističući zadovoljstvo što Demokratska fronta stoji iza njega kao kandidata za načelnika Novog Sarajeva.

"Zaista imam jako dobru saradnju sa zastupnicima DF-a u Skupštini KS i tu saradnju namjeravam da nastavim i u Općinskom vijeću kao načelnik, sa budućim vijećnicima DF-a. Za mene je jako bitno što Demokratska fronta stoji iza ove kandidature. DF je jedina stranka koja je do sada pokazala da je za bazične ljudske principe. To je prije svega gospodin Željko Komšić pokazao nebrojeno puta u svojim nastupima i onim situacijama kada je odbijao da daje intervjue za televizijske kuće koje su negirale genocid. To je bio jedan od najvažnijih principa koje poznaje pravo, on je poštovao sudske presude i to je ono za šta se ja borim cijelog svog života", kazao je Bandić.



Govoreći o samoj kandidaturi za načelnika istakao je da je prihvatio iz razloga što su građani bili na gubitku tokom mandata prethodnog načelnika i sukoba koji je imao sa Općinskim vijećem.

"Stranke trojke su u prethodnom mandatu napravili jedan politički dogovor koji je dobio povjerenje građana na prethodnim izborima. A onda su u jednom momentu, kada su dobili povjerenje građana, oni su napravili jedan ozbiljan sukob unutar sebe zbog budžeta. Načelnik i vijeće su imali sukob i građani su praktično postali taoci tog sukoba.

Okolnosti su da se radi o bloku tri stranke koje nisu ideološki povezane, već su povezane nekim interesnim grupama i prosto bi bilo nemoguće da se pokušao neki oblik političkog djelovanja pojedinačno. Iz tih razloga meni je drago da pored SDA i SBiH, najvažniji dio mi je to da mi DF daje podršku. Zaista bez DF-a mi ne bismo imali taj princip za koji se borimo, taj građanski princip. Zahvaljujem se gospodinu Komšiću što je pristao da meni da podršku i zahvaljujem se na pozivu da prisustvujem večeras", poručio je Bandić čije su obraćanje prisutni pozdravili aplauzom.

On je poručio da će zastupati sve interese građana općine NS, te da će program biti dostupan svim građanima, a bazira se na prioritetima koji su utvrđeni na terenu.

"Pokušali smo da identificiramo sve probleme s kojima se građani susreću. Općina je u kontinuitetu bila nefunkcionalna, možda čak i kad je gospodin Komšić okončao mandat, tako da imamo veliki broj problema s kojima se građani Novog Sarajeva susreću i nadam se da ćemo zajedno riješiti te probleme i da općinu Novo Sarajevo učinimo općinom ugodnog življenja", zaključio je Bandić.

#DF #Izbori2024 #MuamerBandić #načelnik #NovoSarajevo #ŽeljkoKomšić