Članak

SDP IMA SKUP

ZA POTREBE KAMPANJE SVE MOŽE Nikšić sa premijerom USK nedjeljom otvara odjel psihijatrije u Kantonalnoj bolnici

(Patria) - Iako je nedjelja i neradni je dan, premijer USK Nijaz Hušić i federalni premijer Nermin Nikšić danas su otvorili rekonstruisan i opremljen Odjel psihijatrije Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću. Iako je neuobičajeno da se ovakve ceremonije organiziraju u dane vikenda, a posebno u nedjelju, kako Patria saznaje Nikšić boravi u Bihaću gdje SDP ima predizborni skup, kao i u drugim gradovima u Krajini te je zato danas i otvoren ovaj odjel.

Kako je kazao Nikšić medijima osigurani su uvjeti za unapređenje usluga i liječenja građana u savremenom bolničkom ambijentu na području Unsko-sanskog kantona.

Obnova Odjela psihijatrije, finansirana je sredstvima iz Programa finansijske konsolidacije i rekonstruiranja zdravstvenih ustanova i predstavlja još jedan doprinos razvoju zdravstvenog sistema Federacije BiH.

"Drago mi je kada vidim da neki projekti koji se finansiraju sa nivoa Federacije BiH ovdje u Unsko-sanskom kantonu dobijaju svoje konture. U situaciji kada je BiH prošla kroz rat, agresiju i sve ono što se dešava, imamo porast pacijenata ovakve vrste i trebamo im uslove za liječenje napraviti normalnim kako bi im se ljekari mogli u potpunosti posvetiti", kazao je Nikšić.

On je dodao da je menadžment bolnice pokazao jasnu viziju razvoja, najavljujući nove investicije u oblasti interventne kardiologije u narednom periodu.

Nikšić je također kazao da je sa premijerom Hušićem razgovarao o daljem unaprijeđenju zdravstvenih usluga za građane USK, što iziskuje dodatna finansijska sredstva.

#aktuelno #bolnica #NerminNikšić #NijazHušić #psihijatrija #SDP