Članak

Kenela Zuko nakon reakcija: Svi građani Vogošće su jednaki, izvinjavam se svima koje sam uvrijedila

(Patria) - Predsjednica Asocijacije žena Stranke demokratske akcije (SDA) Kenela Zuko objavila je izvinjenje za svoj istup na skupu ove stranke u Vogošći.

"Iskreno mi je žao jer su moje poruke protumačene na način koji može biti uvredljiv za Vogošćane i naše sunarodnjake iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine. Moj dosadašnji angažman bio je u znaku podrške povratničkim zajednicama, posebno ženama i šehidskim majkama. To se neće promijeniti", objavila je Zuko.

Istakla je i da ne želi tražiti opravdanja ili prebacivati krivicu zbog ovog istupa.

"Svi građani Vogošće su jednaki. Struktura stanovništva naše Općine odražava tragičnu, ali ponosnu prošlost našeg naroda i naše domovine. Jedinstvo u nastojanju da živimo bolje, nadilazi sve naše parcijalne sklonosti i identitete. Bez traženja opravdanja, bez potrebe da prebacujem krivicu, ili umanjujem težinu izrečenog, vođena ljudskim razlozima, iskreno i duboko izvinjenje upućujem svim mojim sugrađanima, ali i drugima koje je povrijedila moja nespretno formulisana izjava", rekla je Zuko.

Zuko je u govoru, u kojem je hvalila vladavinu SDA u ovoj općini, na jednom druženju u Vogošći kazala:

"Ja sam išla i u Srebrenicu, Bratunac, Vlasenicu, Orašje, sve obišla. Pa Bošnjake su samo volovska kola prevozila. To su im bili putevi. Ovo sad sve SDA pravi", nakon čega su uslijedile brojne reakcije.

#aktuelno #KenelaZuko #uvreda #izvinjenje