Članak

STANJE ALARMANTNO

Apel iz Srebrenice: Mole se navijačke grupe da dođu pomoći u gašenju požara

(Patria) - Aldin Bašić, humanitarac i prijatelj oca Emira Sulejmanovića, bivšeg košarkaškog reprezentativca Bosne i Hercegovine, na svom Facebook profilu uputio je apel za pomoć oko gašenja požara u Srebrenici.

Naglasio je kako je Nedžad Sulejmanović na licu mjesta, te da je situacija teška, a da je svaka pomoć dobrodošla. Apelovao je na navijačke grupe u BiH da se angažuju i pomognu Srebreničanima.

- Pozivam sve prijatelje, navijačke grupe i ljude koji su u mogućnosti da odu u Srebrenicu pomoći povratnicima gasiti požar, jer ih je malo i nisu u mogućnosti sami da kontrolišu požar, a vatra je već uveliko uzela maha... - napisao je Bašić.

Sedmi dan je aktivan požar u MZ Luka kod Srebrenice koji se širi prema naseljenom mjestu. Stanovnici su u panici i boje se da požar ne dođe do njihovih kuća.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez oglasio se na društvenim mrežama kazavši da su tri helikoptera OSBiH angažovana na gašenju požara u manjem bh. entitetu, u općinama Rudo i Srebrenica.

#AldinBašić #Bosna #EmirSulejmanović #Hercegovina #MZLuka #NedžadSulejmanović #Srebrenica #Srebreničani #ZukanHelez #BiH