Članak

NEMA VEĆINE ILI NEŠTO DRUGO

Vlada FBiH povukla izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima i policijskim službenicima sa sjednice Predstavničkog doma PFBiH

(Patria) - Na današnjoj hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak povukao je prije utvrđivanja dnevnog reda oba zakona koje je Vlada FBiH utvrdila na sjednici 18. jula. Riječ je o Zakonu o unutrašnjim poslovima FBiH i Zakonu o policijskim službenicima. Jutros je odgađanje zatražio od Parlamenta FBiH i federalni premijer Nermin Nikšić bez posebnog obrazloženja.

S obzirom na odnose u koaliciji i izjavama koje su uslijedile nakon sastanka u Konjicu između SDP-a i HDZ-a, naročito iz Naroda i pravda čiji članovi nisu prisustvovali tom sastanku, došlo je do povlačenja zakona s dnevnog reda.

Zastupnik Stranke za BiH Admir Čavalić zatražio je da se današnji dnevni red dopuni sa tačkom prijedlog Zakona o plinovodu Južna interkonekcija BiH-Hrvatska po hitnom postupku. Na osnovu pojedinačnog izjašnjavanja 46 zastupnika je podržalo, dok je 30 bilo suzdržanih i 16 protiv te ovaj prijedlog nije dobio potrebnu podršku.

Na dnevnom redu je Strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja 2021-2027 po hitnom postupku i usaglašavanje Zakona o upravljanju otpadom.



#NerminNikšić #RamoIsak #zakoni #BiH