Članak

KOMENTAR

Podrška Vlade Hrvatske Krešiću izraz ucjenjivačke politike Zagreba i prema BiH i prema SAD

(Patria) - Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman pružio je podršku režimskom novinaru Zoranu Krešiću (kandidatu za predsjednika Upravnog odbora FTV-a) i to nakon što je u javnosti isplivao snimak u kojem Krešić poziva na rušenje ustavnog poretka Federacije i na rehabilitaciju zločinačke paradržave takozvane Herceg Bosne.

Grlić Radman je u ime Vlade Republike Hrvatske kao ministar vanjskih poslova Hrvatske time ujedno i otkrio jasnu namjeru zvaničnog Zagreba o rušenju Federacije BiH i destabilizaciji prilika na Zapadom Balkanu.

Ministru vanjskih poslova Republike Hrvatske i zvaničnom Zagrebu očito ponajviše je zasmetao jasno izrečen stav Sjedinjenih Američkih Država o tome da su sramni Krešićevi pozivi na daljnju podjelu Bosne i Hercegovine i blokadu funkcioniranja Federacije Bosne i Hercegovine, te da se takvi pozivi destruktivni, neodgovorni i nedosljedni izgradnji zajedničke, multietničke budućnosti unutar euroatlantskih institucija.

Nakon ovakvog poteza Zagreba sada je i predstavnicima SAD-a jasno ko je zaista izvor destabilizacije političkih prilika u BiH, jer Zagreb i nakon što je dobio presudan politički utjecaj u Federaciji BiH, jasno stoji iza politika koje računaju sa rušenjem FBiH.

Osim toga iz svega je vidljiva ucjenjivačka politika Zagreba u odnosu ne samo prema Bosni i Hercegovini nego i u odnosu prema Sjedinjenim Američkim Državama koje moraju sada povratiti poljuljani autoritet, kako zbog rejtinga Sjedinjenih Američkih Država u očima brojnih razočaranih građana Bosne i Hercegovine tako i zbog strateških projekata koji su očito predmetom zagrebačkih ucjena a u obostranom su interesu i Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država.

(M.T.)

#FederacijaBiH #FTV #GordanGrlićRadman #HercegBosna #multietničkeBudućnosti #političkihPrilika #SjedinjenihAmeričkihDržava #strategijskihProjekata #ZapadomBalkanu #ZoranKrešić #BIH