Članak

ČELNICI HDZ-a i SDP-a

Završen sastanak u Konjicu, Čović i Nikšić svoje impresije podijelili na društvenim mrežama

Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i SDP-a BiH Nermin Nikšić oglasili su se večeras na društvenim mrežama komentarima o sastanku koji su delegacije dvije stranke danas održale u Konjicu.

(Patria) - Predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović i SDP-a BiH Nermin Nikšić oglasili su se večeras na društvenim mrežama komentarima o sastanku koji su delegacije dvije stranke danas održale u Konjicu.

Iako je Čović prošle sedmice najavio održavanje sastanka koalicije na nivou FBiH, u Konjicu su se pojavile samo delegacije SDP-a BiH i HDZ-a BiH, dok predstavnika NIP-a i Naše stranke nije bilo.

"Sastanak delegacija HDZ-a i SDP-a u Konjicu, gdje smo razgovarali o aktuelnim pitanjima za funkcionisanje, stabilnost i napredovanje Federacije Bosne i Hercegovine.

Sva otvorena pitanja moraju biti hitno riješena, naše je partnerstvo ključno i za opšti napredak BiH", poručio je Čović na platformi X.

Na društvenim mrežama, tačnije na Facebooku, oglasio se i Nermin Nikšić, koji je otkrio da su dvije delegacije u Konjicu danas razgovarale o funkcionisanju parlamentarne većine na nivou FBiH.

"Uz zajedničku ocjenu da je većina stabilna i funkcionalna, dogovorili smo korake na daljoj dinamizaciji procesa i rješavanju svih važnih pitanja iz nadležnosti Federacije.

O ubrzanoj realizaciji važnih infrastrukturnih procesa najbolje svjedoči i skoro otvaranje nove dionice autoputa u dužini od 11 kilometara", poručio je kratko Nikšić.

#DraganČović #FederacijaBosneIHercegovine #Konjic #NerminNikšić #Politika #Sastanak #VladajucaKoalicija #BiH