Članak

PRIJETEĆI TONOVI IZ BANJE LUKE

Dodik: Dirnete li nam imovinu, Rs će donijeti odluku o samostalnosti, neće vam pomoći ni direktor CIA-e

Ako nam dirnete imovinu i ako vam padne na pamet da ste, možda, jaki i da ste odlučili da imovina pripada Bosni i Hercegovini, Rs će donijeti odluku o samostalnosti.

Foto: Milorad Dodik/X

(Patria) - Ako nam dirnete imovinu i ako vam padne na pamet da ste, možda, jaki i da ste odlučili da imovina pripada Bosni i Hercegovini, Rs će donijeti odluku o samostalnosti.

Neće vam pomoći ni direktor CIA-e, ni bilo ko ko se ovdje muva, poručio je danas iz Stričića kod Banje Luke predsjednik Rs-a Milorad Dodik, ističući da srpski narod neće odustati od ideja koje ima.

- One su poznate i nećete nas zaustaviti pričom kako imamo neku lošu retoriku, ili da govorimo nešto o prošlosti. Bacite tu prošlost.

BiH nije naš identitet, naš identitet je Rs i Srbija. Naš identitet ne može i ne treba nikada da bude BiH.

Ako nam dirnete imovinu i ako vam padne na pamet da ste, možda, jaki i da ste odlučili da imovina pripada BiH, Rs će donijeti odluku o samostalnosti.

Neće vam pomoći ni direktor CIA-e, ni bilo ko ko se ovdje muva. Ono što mi branimo je sveto i ova Rs nije ni od koga uzeta, ovo je samo pokušaj da bude naša, jer je naša od kada postojimo ovdje i od kada ona postoji - ustvrdio je čelnik manjeg bh. entiteta.

Naglašava kako je potrebno jedinstvo srpskog naroda, te da je "nama cilj da se povežemo što više sa Srbijom".

- Mi smo jedan jedinstven narod. Naša usvojena deklaracija govori da ne postoje bosanski, hrvatski i ovi - oni Srbi, nego Srbi. Srpska deklaracija je najsnažniji dokument novije srpske političke historije i značaj njen tek dolazi - zaključio je Dodik.

#CIA #MiloradDodik #politika #republikasrpska #bih