Članak

VELIKI USPJEH

Mlada bh. plivačica Zerina Vrabac šampionka Mediterana

Mlada reprezentativka BiH u plivanju Zerina Vrabac nova je kadetska prvakinja Mediterana.

(Patria) - Mlada reprezentativka BiH u plivanju Zerina Vrabac nova je kadetska prvakinja Mediterana.

Članica Plivačkog kluba Sport Time iz Sarajeva danas je superiorno osvojila zlatnu medalju na Komen kupu na Kipru u disciplini 100 metara delfin.

Četrnaestogodišnja bh. plivačica do najsjajnije medalje isplivala je s vremenom 1:01.64, ostavivši iza sebe konkurentkinje iz Italije za više od jedne sekunde.

- Zerina Vrabac danas se pozicionirala na listu jednih od najvećih uspjeha bh. plivanja. Zlatnom medaljom potvrdila je epitet jedne od najtalentovanijih plivačica svog uzrasta i napravila odličnu najavu za budući period.

Ponosni smo što je opravdala očekivanja, potvrdila formu i, što je najvažnije, uvjerila sve da se možemo nadati i još višim dometima u budućnosti - rekao je trener Plivačkog kluba Sport Time Aldin Avdić.

Zerina Vrabac sutra će na Komen kupu u gradu Limasol imati priliku boriti se za novo odličje u disciplini 200 metar delfin.

Bh. boje na Kipru brani i Ajša Gušić, također članica Sport Timea, kao i Tajra Hrvačić (Šarks), Emina Čajić (GKVS), Ajna Huremović (GKVS), Vanja Kvočka (Olimp), Đorđe Tadić (22. april) i Uroš Obradović (22. april).

#paraplivanje #sport #zerinavrabac