Članak

NOGOMET

Zrinjski ne odustaje od borbe za titulu, savladano i Posušje na Mokrom Docu

(Patria) - Ekipa aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, Zrinjskog, kao gost je savladala ekipu Posušja u okviru 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Prvi su zaprijetili domaći fudbaleri nakon prekida, ali je Šunjić dobro reagovao i izbacio loptu iz svog šesnaesterca. Početnu inicijativu su imali igrači Posušja koji su izveli dva kornera, ali nisu uspjeli ugroziti gol Karačića.

U desetoj minuti utakmice velika prilika za Plemiće nakon greške Hanuljka, Ćuže iz odlične situacije loše šutira te rezultat ostaje 0:0. Dvije minute poslije Rozić odlično šutira, ali još bolje brani iskusni Karačić, sjajna reakcija golmana gostiju.

Novi peh za mladog fudbalera Zrinjskog koji je izašao u 18. minuti utakmice iz igre, umjesto njega ušao je Sabljić. Teren je napustio i Malenkinušić, a ušao Ivančić. U 20. minuti utakmice velika prilika za domaće. Nakon dobre akcije Petrović je šutirao, ali lopta pogađa prečku gola Karačića. Velika šansa je to bila za Posušje. Dvije minute poslije Sabljić je šutirao nakon kornera, ali lopta je otišla preko gola.

U 31. minuti Bilbija je postigao pogodak sa bijele tačke za 0:1, prije toga je lopta u ruku pogodila Vrgoča.

Ivančić je ubacio jednu loptu, ali je posljednja linija Posušja dobro reagirala i izbacila loptu. Marić je imao dobru šansu, ali je loše šutirao glavom. Sabljić i Rozić su zaradili žute kartone u prvih 45 minuta utakmice.

Drugo poluvrijeme je počelo dobrom prilkom za Mulahusejnovića nakon jedne greške domaće odbrane, ali zbog oklijevanja ta prilika je propala. U 56. minuti Sabljić je bio u odličnoj prilici ali se nije najbolje snašao.

U 63. minuti vidjeli smo i jedan dalekometni pokušaj Mandića, ali lopta odlazi daleko od gola gostiju. Dvije minute poslije Sabljić šutira glavom ali golman domaćih brani.

Kako se kraj utakmice bližio tako je i tempo igre opadao i utisak je da su obje ekipe jedva čekale kraj susreta. Jedino uzbudljivo što smo vidjeli je bio prekid u 80. minuti kada su se Marić i Bilbija sudarili pa su morali intervenisati medicinski timovi obje ekipe.

#Bilbija #Hanuljka #Karačić #Mandić #Marić #Mulahusejnović #Posušje #Rozić #Vrgoča #Zrinjski #sport