Članak

NOGOMET

Borac slavio na gostovanju u Čitluku i dodatno se približio tituli

(Patria) - U okviru 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, nedjeljni program je otvoren utakmicom u Čitluku između Širokog Brijega i lidera lige Borca. Utakmica je počela u 13 sati, a završena je rezultatom 1:2 u korist Borca.

Široki Brijeg je ušao u ovu utakmicu nakon poraza od Željezničara, dok je Borac na svom terenu savladao Posušje i tako im nanio prvi poraz u ligi ovog proljeća.

Već u 50. sekundi utakmice, Blagaić je pobjegao svom čuvaru, nakon čega je glavni sudija svirao jedanaesterac za goste. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Nišić. U sedmoj minuti, Chinedu je pokušao atraktivno, ali je to odbranio golman gostiju. U 10. minuti utakmice, napadač Borca, Jovo Lukić, je šutirao, ali je Mašić izblokirao njegov udarac. Dvije minute kasnije, Chinedu je sjajno prošao po lijevoj strani, ubacio loptu za Kpana koji je zatresao vanjski dio mreže. U 23. minuti, Vuković je šutirao, ali je to odbranio golman Širokog Brijega.

U 36. minuti utakmice, nakon dobre akcije gostiju, sudarili su se Chinedu i Milošević, te se ukazivala pomoć obojici. Deblji kraj je izvukao golman gostiju. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:1.

Iz prve prave prilike u drugom poluvremenu je Široki Brijeg izjednačio. Ćavar sjajno asistirao, a Mamić postigao gol za 1:1. Samo četiri minute poslije, novi gol za Borac. Blagaić je centrirao, a lopta je došla do Jurilja koji je postigao pogodak za 1:2. Odlična utakmica u Čitluku. Nakon dva pogotka u drugom dijelu utakmice, igralo se više na sredini igrališta bez pravih šansi na obje strane.

Uslijedile su brojne izmjene što je sigurno uticalo na ritam igre. U 81. minuti utakmice, Blagaić je sjajno organizovao kontru, uposlio Makarića koji je išao jedan na jedan sa golmanom, ali nije uspio postići pogodak nakon sjajne reakcije Puljića.

#Blagaić #Borac #Ćavar #Chinedu #JovoLukić #Jurilj #Mamić #Nišić #Puljić #ŠirokiBrijeg #sport