Članak

NOGOMET

Velež se pobjedom nad Slogom učvrstio na trećem mjestu

(Patria) - Drugu utakmicu današnjeg programa 28. kola WWin lige Bosne i Hercegovine u Mostaru igraju domaćin Velež i Sloga Meridian. Na kraju je domaćin ostvario minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Guliashvili iz prekida donio prednost domaćinu.

Gosti iz Doboja su u blagoj krizi rezultata jer su u prethodne tri utakmice upisali tri uzastopna poraza. Domaćin je u posljednjem kolu odigrao sjajnu utakmicu i slavio pobjedu rezultatom 3:1.

U ovaj meč 28. kola ekipe su ušle sa treće odnosno sa šeste pozicije i novi bodovi su bili neophodni kako bi nastavili borbu za mjesta koja vode u evropska takmičenja.

Posljednji međusobni susret Veleža i Sloge odigran u Modriči završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Uvodnih petnaestak minuta susreta na Areni Rođeni protekli su bez nekih većih uzbuđenja i bez izglednih prilika na jednoj ili drugoj strani.

Prvi žuti karton na utakmici viđen je u 22. minuti kada je Popara upisan u bilježnicu glavnog sudije, Harisa Halkića.

Prinudna izmjena za domaćina desila se u 23. minuti a umjesto povrijeđenog Oreča ušao je Edo Vehabović.

Domaćin je do prednosti došao u 29. minuti, Guliashvili je šutirao iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara od gola Nemanje Ščekića, a lopta je do gola pogodila jednog od igrača u živom zidu te tako prevarila golmana gostiju.

Oficijelni sipker je u 34. minuti obznanio da se na stadionu Rođeni nalaze novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, ali i Emir Spahić što su svi prisutni navijači nagradili ogromnim aplauzom.

Gosti su prvu ozbiljniju priliku imali u 37. minuti Grabež je odlično šutirao glavom, ali je sjajno intervenisao golman domaćih Hadžikić.

Do kraja poluvremena domaćin je prepustio inicijativu gostima, ali promjene rezultata nije bilo.

Poništen gol Mrkaića u drugom poluvremenu.

Drugo poluvrijeme počelo je izmjenom Vlade Jagodića koji je u svlačionici ostavio Mrzića, a umjesto njega na teren je istrčao Mladen Veselinović. Upravo je Veselinović u 55. minuti odlično centrirao, a Mrkaić se sjajno snašao i postigao gol za izjednačenje. No visoko podignuta zastavica pomoćnika Harisa Halkića značila je nedozvoljenu poziciju strijelca gola tako da je na semaforu ostao rezultat 1:0.

Prvi priliku u nastavku domaćin je imao u 61. minuti, ali je golman gostiju dobro regaovao i sačuvao mrežu svog gola.

Jaka kiša koja je počela da pada u Mostaru dodatno je otežala igru igračima obje ekipe koji nisu uspijelavi napraviti neke prilike kojima bi ugrozili čuvare mreža.

U 78. minuti jedan dalekometni pokušaj gostiju, ali je taj udarac otišao pored gola Hadžikića koji je bio na korak od novog ‘clean sheeta’.

Zaprijetili su igrači Veleža nakon kornera, ali sreća je bila na strani gostiju pa je rezultat ostao nepromijenjen, piše scsport.ba.

Sudijska nadoknada od tri minuta nije donijela promjenu rezultata pa je Velež slavio minimalnu pobjedu.

Nova tri boda su Veležu donijela sedam bodova prednosti u odnosu na četvrtoplasiranu ekipu Sarajeva koja sutra igra derbi sa Zrinjskim, a Sloga je nakon poraza ostala na šestom mjestu sa 38 osvojenih bodova.

Naredno kolo Veležu donosi gostovanje na Koševu, a Sloga će crnu seriju pokušati prekinuti na domaćem terenu u duelu sa Zvijezdom 09.

#AreniRođeni #Doboja #EmirSpahić #Hadžikić #Modriči #Mostar #NemanjeŠčekića #SergejBarbarez #SlogaMeridian #Velež #sport