Članak

AKCIJA POLICIJE

Osam crnogorskih graničnih policajaca uhapšeno zbog mita

Kako je precizirao, sedmorica su uhapšena na radnom mjestu na graničnom prijelazu Crne Gore i Albanije - Božaj, a jedan u Danilovgradu, gradu nedaleko od Podgorice.

(Patria) - Crnogorska policija uhapsila je danas osam službenika Granične policije zbog sumnje da su organizovano uzimali mito od stranih državljana iz Albanije, Turske i Kosova, saopštio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Kako je precizirao, sedmorica su uhapšena na radnom mjestu na graničnom prijelazu Crne Gore i Albanije - Božaj, a jedan u Danilovgradu, gradu nedaleko od Podgorice, prenosi RSE.

Protiv 27 državljana Albanije, Turske i Kosova, za koje se sumnja da su im davali mito, podnesene su krivične prijave a prema riječima Šaranovića, radi se i na njihovom hapšenju. Ova akcija je, dodaje, trajala pet mjeseci.

- Dokazi upućuju na to da su uhapšeni policajci u dužem periodu uzimali novac od putnika koji su prelazili granični prijelaz kako bi propuštali da izvrše službene radnje i također, u okviru svojih ovlaštenja uzimali novac za službene radnje koje su morali da izvrše - rekao je Šaranović na konferenciji za medije.

Dodao je i da je jednom od uhapšenih pozlilo nakon što su kolege krenule da mu stave lisice na ruke, te je transportovan u Klinički centar.

- Pretresaju se službene prostorije a prema nezvaničnim informacijama, pored materijalnih dokaza koje do ovog momenta imamo, bit će i dodatnih dokaza koji će ovo dodatno potvrditi - ističe Šaranović.

Ukazao je da je MUP, zbog ovakvih slučajeva, donio pravilnik o kontroli imovine, prihoda i životnog stila policijskih službenika.

Za njegovu primjenu čekaju pozitivno mišljenje Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

#CrnaGora #Hapšenje #policija #region