Članak

SANKT PETEBURG

Dodik iz Rusije diže Kineski zid između Bošnjaka i Srba

(Patria) - Predsjednik Republike srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o "navodnom genocidu u Srebrenici".

Dodik je iz Sankt Peterburga rekao da je guranjem rezolucije o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN-a, guranje BiH ka mirnom razlazu.

"Gnusna je laž da će rezolucija pospiješiti pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu namjeru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Dejtona i slovo Ustava", kaže Dodik.

Istakao je da RS ne želi da prihvati "njihovo stalno kršenje propisa".

"Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Htjeli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh, a kamoli druge vrijednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svjesni ste da to nije postojalo, tačnije da se to tako nije desilo", naveo je Dodik.

#Bošnjaci #Dejtona #GeneralnaSkupstinaUNa #KineskiZid #MeđunarodnaZajednica #MiloradDodik #PropagandnaNamjera #RepublikaSrpska #SanktPeterburga #Srebrenica #BiH