Članak

VERBALNI OKRŠAJ

Vijeće sigurnosti UN: Predsjedavajuća podigla ton i lupala rukom od sto zbog Vučića

- Ja samo… - pokušao je nešto da izusti Vučić, ali ga je Frazier prekinula i nije mu dozvolila dalje da govori mimo izlaganja zbog kojeg je i došao.

(Patria) - Na sinoćnjoj sjednici Vijeća sigurnosti UN, na kojoj je raspravljano o šestomjesečnom izvještaju rada UNMIK-a na Kosovu, došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom Vanesse Frazier sa Malte.

Dajući riječ Vučiću, poslije kojeg je govorila Osmani, predsjedavajuća sjednicom je istakla da oboje imaju tri minuta, prema dogovoru koji je prethodno postignut.

Vučić je, umjesto da započne svoje izlaganje, rekao da to nije dogovoreno i dodao "ali nema veze".

Frazier mu je odgovorila da jeste, ali joj je Vučić upao u riječ negodovanjem: "Ne, nije dogovoreno".

Frazier je tada podigla ton na Vučića i počela da lupa rukom od sto, navodeći da je dogovoreno i da joj je njena zamjenica rekla da je to dogovoreno sa srbijanskim predsjednikom.

Vučiću je poručila da neće dozvoliti da njenu zamjenicu predstavlja za lažova.

- Ja samo… - pokušao je nešto da izusti Vučić, ali ga je Frazier prekinula i nije mu dozvolila dalje da govori mimo izlaganja zbog kojeg je i došao.

- Hvala gospodine predsjedniče, imate tri minuta - zaključila je Frazier.

#AleksandarVucic #Kosovo #Malta #Osmani #StrongRebuke #ThreeMinutes #UNMIKReport #UNSCPresident #VanessaFrazier #VerbalConflict #region