Članak

DON KARLO I KRALJEVI SLAVILI U EL KLASIKU

Belingham na Olimpu vječnosti: Na Bernabeu pala Barcelona, šampionski ples neka se najavi!

(Patria) - Odigran je El Clasico u okviru 32. kola LaLige na Santiago Bernabeu, gdje je Real Madrid ugostio Barcelonu. Utakmica je završena rezultatom 3:2. Ove dvije ekipe su ušle u ovaj meč s različitim raspoloženjem. Real Madrid je u nevjerojatnoj utakmici prije četiri dana izbacio Manchester City iz Lige prvaka, dok je Barcelona poražena i ispala od PSG-a.

Od samog početka gledatelji su mogli uživati u odličnoj igri. Gosti su iz prve prave prilike poveli, kada je Raphinha u šestoj minuti ubacio loptu za Christensena, koji je neometano pogodio za 0:1. Nakon primljenog gola, Real Madrid je prijetio preko Viniciusa nakon dodavanja Modrića, ali nije bio precizan. Yamal je pravio velike probleme Camavingi, te je u 14. minuti imao sjajan solo prodor, ali je Lunin odlično reagovao. Dvije minute kasnije, Cubarsi je napravio jedanaesterac, a siguran realizator najstrože kazne bio je Vinicius Junior u 18. minuti.



Nakon toga, prijetili su Lewandowski i Yamal, ali nisu uspjeli savladati Lunina. U 30. minuti utakmice, gol gostiju je poništen nakon VAR tehnologije. Pred kraj prvog poluvremena, prijetio je Gundogan, ali je lopta otišla iznad gola Reala. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu, Vinicius je primio odličan pas od Bellinghama, ali je izostala završnica brzonogog ofanzivca Reala. Arajuo je poslao dugu loptu na Lewandowskog, koji iz prve šutira, ali je Lunin dobro reagovao. U 63. minuti, Yamal je ponovo bio neuhvatljiv na desnoj strani, lopta je stigla do Lopeza, koji šutira visoko preko gola Lunina. Rezultat se nije mijenjao do 69. minute, kada je Lopez bio na pravom mjestu nakon odbijanca i postigao pogodak za 1:2. Vodstvo Barcelone je trajalo samo četiri minute, kada je Vinicius sjajno ubacio loptu, a Vazquez se našao sam pred golom i postigao pogodak za 2:2.

Real Madrid je imao priliku za potpuni preokret u 78. minuti, ali Vinicius nije bio precizan nakon dugog pasa Lunina. Pred sam kraj utakmice, u 91. minuti, Bellingham postiže pogodak, što je izazvalo oduševljenje na stadionu. Belingham je tako u prilici da se popne na Olimp vječnosti među kraljevima, jer je blizu da u prvoj sezoni osvoji La Ligu.

Real Madri – Barcelona 3:2 (Christensen 6’, Viincius 18’, Lopez 69’, Vazquez 73’, Bellingham 90+1’)

(scsport.ba)

#Barcelona #Bellingham #Christensen #ElClasico #LaLiga #Lunin #PSG #RealMadrid #SantiagoBernabeu #ViniciusJunior #sport