Članak

HRVATSKA

U novom sazivu Sabora neće biti 60-ak zastupnika iz prošlog

U novom sazivu Hrvatskog sabora neće biti 60-ak zastupnika koje smo gledali u prošlom.

(Patria) - U novom sazivu Hrvatskog sabora neće biti 60-ak zastupnika koje smo gledali u prošlom.

Na izborima, naime, nisu uspjeli izboriti novi mandat. Među njima ima i poznatih imena, piše HRT.

Hrvatski građani su rekli svoje i nekima zatvorili vrata sabornice. Šezdesetak starih zastupnika neće biti dio novog saziva.

Ovaj put bez povjerenja građana ostao je cijeli klub zastupnika Socijaldemokrata, koji nisu izborili nijedan mandat.

Tako sljedeće četiri godine u Saboru nećemo gledati Davora Bernardića, Domagoja Hajdukovića, Franka Vidovića, kao ni Davorka Vidovića, koji je još donedavno tvrdio kako udružena okupljena ljevica bez problema dobija izbore.

Vidović se pokazao lošim prognozerom, kao i Radimir Čačić, čije reformiste također više nećemo gledati u Saboru. Bez mandata ostala je i Natalija Martinčević.

Iako je stranka Fokus uspjela ući u Sabor, ondje nećemo gledati njenog predsjednika Davora Nađija.

- Mi smo već kao koalicija otkad smo se osnovali govorili da je okupljanje potrebno - ovorio je Nađi u februaru ove godine. Uprkos tome nije uspio skupiti više od jednog mandata.

Mjesta u novom sazivu Sabora nema ni za Karolinu Vidović Krišto, koja je prije četiri godine ušla na listi Domovinskog pokreta, nakon čega je osnovala svoju stranku.

Ni predsjednica Radničke fronte Katarina Peović neće biti u saborskim klupama.

Stranka Davora Dretara - Domovinski pokret - ostvarila je uspjeh na izborima, no ni njega sljedeće četiri godine neće biti u sabornici. Kao ni energičnog suvereniste Željka Sačića.

- Nemojte se impresionirati nikakvim velikim propagandnim i sličnim akcijama - govorio je Sačić uoči izbora. Čini se da ni birači nisu bili impresionirani.

A još jedno lice koje nećemo gledati je dugogodišnja zastupnica nacionalnih manjina Lekaj Prljaskaj, koja je također završila saborsku karijeru, barem za sada.

#Hrvatska #Region #Sabor