Članak

PREMIJER LIGA BIH

Remi Sarajeva i banjalučkog Borca na Koševu

Sarajevo i banjalučki Borac remizirali su večeras rezultatom 1:1 na Koševu u okviru 27. kola Premijer lige BiH.

(Patria) - Sarajevo i banjalučki Borac remizirali su večeras rezultatom 1:1 na Koševu u okviru 27. kola Premijer lige BiH.

U uvodnih 20 minuta susreta viđene su dvije ozbiljnije prilike - po jedna na obje strane. Hrelja je prijetio za goste, dok je Kyeremeh najozbiljnije zaprijetio u dresu domaćina.



Bordo tim je potom pokušao preko Čatakovića i Kyeremeha, ali je izostala realizacija, piše Faktor.ba.

Borac do vodstva dolazi u 43. minuti. Vuković je šutirao s distance, a lopta od Aničića vara golmana Ilieva i ulazi u gol.

Domaći su imali velike zamjerke na kriterij suđenja Mirze Kazlagića iz Cazina, koji je sa svojim pomoćnicima dosudio 17 prekršaja Sarajeva i samo šest Borca u prvom poluvremenu.



Sarajevo do izjednačenja dolazi u 50. minuti. Julardžija je šutirao sa 20 metara, lopta na putu prema golu pogađa Ćelića i vara golmana Miloševića.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata.

Treba istaći da je i u drugom poluvremenu glavni arbitar Kazlagić imao nekoliko "čudnih" i pogrešnih odluka, pogotovo na štetu Bordo tima.

Izazvalo je to ogromno nezadovoljstvo navijača na tribinama, ali i samih igrača Sarajeva.

Borac nakon 27 odigranih kola zauzima čelno mjesto na tabeli sa 63 osvojena boda, pet više od drugoplasiranog zahuktalog Zrinjskog. Sarajevo je četvrto sa 42.

Standings provided by Sofascore

#AsimFerhatovićHase #FKBoracBanjaluka #FKSarajevo #fudbal #Koševo #PremijerLiga #sport