Članak

MUP Rs

U Banjoj Luci uhapšen osumnjičeni za ubistvo

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka idenfikovali su i uhapsili osobu inicijala D.R. iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo.

(Patria) - Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka idenfikovali su i uhapsili osobu inicijala D.R. iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo.

"Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, nakon izvršenog uviđaja u mjestu Kola, grad Banja Luka, gdje je jučer oko 6.35 sati u blizini osnovne škole pronađeno beživotno tijelo osobe inicijala R.V. iz Banje Luke, policijski službenici došli su do saznanja da je osoba inicijala D.R. upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta nanijela povrede osobi R.V., usljed kojih je isti preminuo", saopštio je MUP Rs.

Iz MUP-a ističu da je na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Zavodu za sudsku medicinu Rs izvršena obdukcija, kojom je utvrđeno da je smrt osobe R.V. nastupila nasilnim putem, kao posljedica više nanesenih udaraca tupim predmetom u predjelu glave.

"Na osnovu naredbe sudije Okružnog suda u Banjoj Luci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, 19. aprila izvršeni su pretresi stana i vozila koje koristi osoba D.R., te su tom prilikom pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela", dodaje u saopštenju.

Dodaje se da su sve mjere i radnje preduzete pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta osoba D.R. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

#BanjaLuka #CrnaHronika #Hapšenje #MUPRs #Ubistvo