Članak

PARLAMENT

Begić: Dok mi civilizirano vodimo dijalog Dodik u NSRs ponavlja sve što je ovdje rečeno

(Patria) - Veliki broj zastupnika javio se da diskutuje na današjoj sjednici Predstavničkog doma PS BiH. No, pojedine rasprave izazvale su burne reakcije.

Zastupnik DF-a Zlatan Begić kazao je da današnja sjednica Predstavničkog doma PS BiH nije dobro pripremljena, a da je tačka dnevnog reda široko postavljena te da je nesvrsishodno da se neko upozorava da izlazi van tačke dnevnog reda.

„Tačka dnevnog reda govori o ničemu a i o svemu. Može se doći do zaključka da i ti predloženi zaključci izlaze van tačke dnevnog reda.

Smatram nesvrsishodnim skraćivanje trajanja diskusija. Mogu da razumijem, ali sam protiv toga. Ta šipka o kojoj je govorio gospodin Emrić jutros je bila OHR-u gdje su pojedini predstavnici trojke na toj šipci molili predstavnike OHR-a da se malo popusti prema Miloradu Dodiku. Te informacije će doći. U ovo vrijeme dok mi pokušavamo civilizirano da vodimo dijalog, gospdin Dodik izvodi jedan performans i izvodio je na sjednici NSRs gdje itekako ponavlja sve ono što je ovdje rečeno“, kazao je Begić.

Darko Babalj (SDS) zatražio je pauzu, a predložio je da se sjednica prekine u 15 sati.

„Dajte da smirimo glave, da prekinemo sjednicu, da ovi ljudi odu na miting da ne budu nervozni, jer ovo kako smo počeli nigdje nas ne vodi“, kazao je Babalj.

#sjednica #ZlatanBegić #BiH