Članak

NAGLO POGORŠANJE VREMENA

Snijeg se vratio u BiH: Krajina se zabijelila

Hladni front u poslijepodnevnim satima zahvatio je sjever Bosne i Hercegovine, donoseći jak do olujan sjeverac, nagli pad temperature te lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i snijeg.

(Patria) - Hladni front u poslijepodnevnim satima zahvatio je sjever Bosne i Hercegovine, donoseći jak do olujan sjeverac, nagli pad temperature te lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i snijeg.


Snijeg u Cazinu (Foto: Patria)

U narednim satima hladni front kretat će se postepeno ka jugu naše zemlje, objavili su meteorolozi na Facebook stranici BH Meteo.


Foto: Patria

Večeras se formiranjem ciklona zapadno od nas očekuje intenziviranje padavina na našim krajevima. Od večeras pa do sutra poslijepodne padavina će biti u većem dijelu BiH.

Daljim padom temperature, susnježice i snijega prolazno tokom noći na srijedu ili u srijedu ujutro lokalno može biti i u nizinama Bosne.


Foto: Patria

U višim krajevima, iznad 600/700 metara nadmorske visine, lokalno se očekuje formiranje snježnog pokrivača visine između 2 i 10 cm do srijede poslijepodne.

U Krajini je snijeg već počeo da pada. Zabijelio se Bosanski Novi, ali i Cazin, odakle nam stižu fotografije i video koji smo podijelili na našoj platformi X.

#Cazin #krajina #Snijeg #Vrijeme #BiH