Članak

DAN JE NEZAVISNOSTI BIH

Sarajevom prodefilovali ljiljani!

Veliki broj automobila s obilježjima ljiljana prodefilovao je danas centrom Sarajeva, povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Foto: Patria

(Patria) - Veliki broj automobila s obilježjima ljiljana prodefilovao je danas centrom Sarajeva, povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Foto: Patria

"Defile ljiljana autima" kroz Sarajevo organizovao je Anti Dayton pokret, a vozači su se okupili u 16 sati na parkingu između Istiklal džamije i bazena na Otoci. Defile je krenuo oko 17.15 sati.

Foto: Patria

"Ponesite svoje zastave sa ljiljanima, poželjno na kopljima. Poželjno je da imate suvozača. Pridržavajte se dogovora i pravila. Dođite da skupa obilježimo 1. mart, Dan nezavisnosti", navedeno je u pozivu koji je Anti Dayton pokret objavio na društvenim mrežama.

Foto: Patria

Kako su naveli, uredno su obavljeni razgovori s Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) i saobraćajnom policijom KS, kojima je najavljen događaj.

Foto: Patria

"Dan nezavisnosti je najbitniji datum naše domovine jer su za nezavisnost RBiH životi branilaca ugrađeni u njene temelje.

Foto: Patria

Dan nezavisnosti nije dan za tugu i negativnosti, već dan isključivo za slavlje, i ovaj datum treba slaviti na još većem nivou.

Foto: Patria

Sretan 1. mart, Dan nezavisnosti RBiH svim građanima naše domovine koji je vole. Stranačka i druga obilježja nisu dozvoljena", poručili su iz Anti Dayton pokreta.

#1.Mart #DanNezavisnosti #ljiljan #Sarajevo #BiH