Članak

NALOŽENA OBDUKCIJA

U Tuzli je jučer ubijena Selma Baluković (48): Sve ukazuje da je ubica njen muž Mađar

Navodi da je u kući pronađen i njen muž, pedesetogodišnji mađarski državljanin, koji je također povrijeđen i ima ubodne rane u predjelu abdomena.

(Patria) - Postupajući tužilac Tužilaštva TK i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi pronalaska tijela Selme Baluković (48) u njenoj porodičnoj kući u prigradskom naselju Lipnica.

- Preminula žena je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša, a danas će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci njene smrti - rekao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Navodi da je u kući pronađen i njen muž, pedesetogodišnji mađarski državljanin, koji je također povrijeđen i ima ubodne rane u predjelu abdomena.

Mađar je jučer podvrgnut operativnom zahvatu, a glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla Ersija Aščerić-Mujedinović, u kojem je smješten, potvrdila je da sada spontano diše i da je u stabilnom stanju.

- Uviđaj na mjestu događaja obavljen je jučer i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaja za utvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo.

Obavit će se sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljanina. Od njega su uzeti brisevi koji će biti predmet vještačenja.

Sigurno se radi o ubistvu, a istražnim radnjama bit će utvrđene sve okolnosti.

Za sada sve upućuje na njenog muža, ali do okončanja svih vještačenja ne možemo tvrditi bilo šta - rekao je Arnautović.

Ističe da istražitelji obavljaju saslušanja određenih osoba koje bi mogle imati saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu žene.

- Preminula žena i njen suprug imaju određen stepen invalidnosti. Mađarski državljanin je nepokretna osoba, a ubijena Selma Baluković se mogla kretati, ali ograničeno - dodao je Arnautović.

#lipnica #Mađarska #MUPTK #TužilaštvoTK #Tuzla #Ubistvo #CrnaHronika