Članak

ODLUČIO SUD U TUZLI

Elvisu Ćustendilu određen jednomjesečni pritvor

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva.

(Patria) - Elvisu Ćustendilu, osumnjičenom za ubistvo Amre Kahrimanović određen je jednomjesečni pritvor.

Tu mjeru donio je Kantonalni sud u Tuzli.

Ćustendil je osumnjičen da je, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK gdje je bio zaposlen u operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

Osumnjičenog su nedugo nakon događaja lišili slobode pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK ispred zgrade u kojoj živi u Tuzli. Pripadnici Sektora kriminalističke policije obavili su kriminalističku obradu, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva.

#AmraKahrimanovic #ElvisuCustendilu #HitacULeđa #JedinicaZaPodrsku #OperativniCentar #PetnaestHitaca #PodmukaoNacin #TrzniCentarSjenjak #Tuzli #UpravaPolicijeMUPaTK #CrnaHronika