Članak

DOM REAL MADRIDA

Santiago Bernabeu 2025. godine ugostit će utakmicu NFL lige

Susret će biti odigran na stadionu Real Madrida Santiago Bernabeuu.

(Patria) - Madrid će 2025. godine postati četvrti evropski grad koji će ugostiti neku utakmicu američke profesionalne lige u američkom fudbalu (NFL).

Susret će biti odigran na stadionu Real Madrida Santiago Bernabeuu, prenosi Hina.

Prvi evropski grad koji je ugostio NFL utakmicu bio je London još 2007. godine, a do sada je u njemu odigrano 36 NFL dvoboja.

Od toga ih je najviše bilo na Wembleyu, nekoliko je odigrano i na Twickenhamu, a od 2019. domaćin je i novi stadion Tottenham Hotspura.

Prva NFL utakmica u Njemačkoj odigrana je 2022. na Allianz Areni u Munchenu, dok se ove godine na popis uvrstio i Frankfurt.

"Dolazak NFL-a na Santiago Bernabeu važan je događaj u sportskoj historiji. Ova strateška saradnja ojačat će naša dva brenda na globalnom nivou, a bit će entuzijastično pozdravljena od miliona ljudi na svim kontinentima", objavio je predsjednik madridskog Reala Florentino Perez.

Osim u Evropi, utakmice NFL lige dosada su se igrale i na stadionu Azetca u Ciudad de Mexicu, a za 2024. je dogovorena i prva utakmica u Južnoj Americi.

Šestog septembra na stadionu Corinthiansa u Sao Paulu Philadelphia Eaglesi bit će domaćini zasad još nepoznatom rivalu.

Sljedeće godine igrat će se još jedna utakmica u Brazilu, a za njeno domaćinstvo, uz Sao Paulo, konkuriše i Rio de Janeiro, odnosno mitski stadion Maracana.

#AllianzArena #FrankfurtNFL #London2007 #Madrid2025 #NFLinGermany #NFLinMadrid #RealMadridStadium #SantiagoBernabeuNFL #TottenhamHotspurStadium #WembleyNFL #sport