Članak

DORH

Podignuta optužnica protiv bivšeg dogradonačelnika Zadra Ivice Vlakića zbog pokušaja ubistva

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 47-godišnjeg bivšeg dogradonačelnika Zadra Ivice Vlakića zbog ubistva u pokušaju.

(Patria) - Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 47-godišnjeg bivšeg dogradonačelnika Zadra Ivice Vlakića zbog ubistva u pokušaju.

Okrivljenog 47-godišnjaka, kako je navedeno na službenim stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, tereti se da je 11. novembra 2023., oko 19 sati, u porodičnoj kući u Zadru, u kojoj živi s majkom, počinio navedeno krivično djelo.

Nakon što je u kuću došao njegov brat, kako bi posjetio majku, okrivljenika se tereti da je nakon verbalnog i potom fizičkog sukoba s njim, u nakani da ga usmrti, uzeo nož i oštećeniku zadao više ubodnih i ubodno-reznih rana.

Oštećenik je zadobio višestruke teške tjelesne povrede, a smrtni je ishod izbjegnut zahvaljujući stjecaju okolnosti, brzoj medicinskoj intervenciji i operativnom zahvatu, navodi se u službenom saopćenju zadarskog DORH-a.

Državno odvjetništvo je za Ivicu Vlakića, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, predložilo produženje istražnog zatvora.

#Zadar #DORH #ubistvo #Region #Hrvatska