Članak

POJAČANE KONTROLE

Sarajevska policija oduzela tri automobila, nijedan od vozača nema položen vozački ispit, za kazne duguju više od 46.000 KM

Foto: Arhiv

(Patria) - Sarajevska policija nastavlja sa privremenim oduzimanjem motornih vozila tokom kontrola koje se vrše.

Tako je policija u ponedjeljak u ulici Vrbanja, općina Centar Sarajevo, kontrolisala putničko motorno vozilo „BMW“, vlasništvo A.A., a kojim je upravljao S.Dž., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 6.450,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 04.02.2024. godine u 17,30 sati u ulici Jošanička, općina Vogošća, policijski službenici PU Vogošća su kontrolisali putničko motorno vozilo „Honda Civic“, vlasništvo E.H., a kojim je upravljao V.S., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 32-godišnjak upravlja neregistrovanim motornim vozilom, s nepripadajućim registarskim tablicama, bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 14.820,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo. Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 184., 207. i 209. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 05.02.2024. godine u 01,30 sati u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali putničko motorno vozilo „Renault Megane“, sa nepripadajućim registarskim tablicama, vlasništvo Dž.T., a kojim je upravljao 26-godišnji K.M. iz Sarajeva. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 24.991,80 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 152., 184., 43., 297. i 209. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

#automobili #kazne #kontrole #prekršaji #CrnaHronika