Članak

ODRŽAN GLAVNI ODBOR SNSD-a

Dodik najavio kandidaturu za predsjednika Rs 2026. godine

Foto: SNSD

(Patria) - Milorad Dodik, najavio je kandidaturu za predsjednika Republike srpske i za sljedeći mandat na današnjoj sjednici Glavnog odbora SNSD-a u Srpcu.

On je kazao da je SNSD najveća snaga Republike srpske.

"Naše pobjede moraju početi danas i istrajnost je ono što se od nas traži, a nema opravdanja za neuspjeh. Moramo služiti narodu", poručio je Dodik.

Govoreći o izboru novih ljudi u SNSD-u istakao je da se radi o podmlađivanju stranke.

Izabrani su novi potpredsjednici stranke i generalni sekretar na prijedlog Milorada Dodika što je 347 članova podržalo. Željka Cvijanović, Radovan Višković, Sanja Vulić, Miroslav Bojić i Luka Petrović izabrani su za potpredsjednike stranke, dok je novi generalni sekretar Srđan Amidžić. Predsjednik političkog savjeta je Nebojša Radmanović, dok je Nikola Špirić izabran na mjesto predsjednika ekonomskog savjeta.

Dodik je kazao kako je James O'Brien jučer "sahranio trojku".

"Mi ćemo nastaviti sa partnerima da radimo ako oni hoće. I ovo je najviše upereno protiv trojke. SDA će se konsolidovati, a ovi će se uljuškati ionako ništa nisu radili. Mi ćemo ostati pri našem političkom opredjeljenju - slovo Dejtona bez tumačenja Schmidta i O'Briena", kazao je Dodik.

On je kazao da je optužen jer nije poštovao odluke Christiana Schmidta.

"Naravno da ga neću poštovati. Ako se drzne da priča o imovini Rs će donijeti odluku o svom statusu. Ne žive ovo Huti, mi se bavimo politikom. Znamo da čitamo i latinicu i ćirilicu", kazao je Dodik.

#MiloradDodik #SNSD #BiH