Članak

POLICIJA PROVODI ISTRAGU

U Višegradu pretučen povratnik Bahrudin Gušo, teške povrede nanio mu vozač načelnika Đurevića

(Patria) - Policijski službenici Policijske stanice Višegrad identifikovali su osobu iz Višegrada koja se sumnjiči da je 30. januara 2024. godine oko 23.45 sati nanijela teške tjelesne povrede osobi G.B. iz Višegrada.

"Policijsku stanicu Višegrad obavijestio je dežurni ljekar Doma zdravlja Višegrad da je u njihovu službu pristupila osoba G.B. sa povredama koje je po njegovoj prijavi zadobio 30.01.2024. godine oko 23.45 časova od strane njemu nepoznate osobe ispred salona u mjestu Bikavac, opština Višegrad.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo "Teške tjelesne povrede" te ovlastio policijske lsužbenike da preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici su 31. januara identifikovali i pronašli osobu M.S. iz Višegrada nad kojim je u službenim prostorijama Policijske stanice Višegrad izvršena kriminalistička obrada. Dalji rad je u toku, naveli su iz PU Foča.

Meta napada bio je Bahrudin Gušo, povratnik u Višegrad. Njega je pretukao vozač načelnika Višegrada Mladena Đurevića Marko Simeunović. To je za medije potvrdio brat povrijeđenog povratnika Fahrudin Gušo.

Povrijeđeni Bahrudin prebačen je na liječenje u KCUS, a zadobio je teške povrede glave.

Ovaj napad osudili su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica, kao i državni ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić koji je za sutra najavio i posjetu Guši na KCUS-u.

#BahrudinGušo #povratnik #Višegrad #BIH