Članak

LOVRAN

Objavljeni detalji tragedije koja je jučer potresla Hrvatsku

Vozač kamiona (41), koji je jučer naletio na tri djevojke u Lovranu, pri čemu je jedna smrtno stradala, krivično je prijavljen da je iz nehata, ne održavajući dijelove kamiona, uzrokovao smrt i povrede pješakinja.

(Patria) - Vozač kamiona (41), koji je jučer naletio na tri djevojke u Lovranu, pri čemu je jedna smrtno stradala, krivično je prijavljen da je iz nehata, ne održavajući dijelove kamiona, uzrokovao smrt i povrede pješakinja, saopštila je danas policija.

Kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim vozačem provela je opatijska policija, saopštila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Vozač je osumnjičen da je, "ne održavajući naprave za rad u ispravnom stanju i ne postupajući po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, iz nehata prouzrokovao smrtno stradavanje i povređivanje pješakinja".

Krivično je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za teško kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti, povezano s kažnjivim djelom dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te je predan pritvorskom nadzorniku, saopšteno je iz primorsko-goranske PU.

Osumnjičeni 41-godišnji vozač jučer je upravljao teretnim vozilom, kamionom s pumpom za beton, iz smjera Medveje prema Opatiji.

U Lovranu se oko 10.20 sati, zbog neodgovarajućeg osiguranja pokretnog dijela, izvukao metalni stabilizator, tzv. noga teretnog vozila, te udario u pješakinje koje su se kretale trotoarom u istom smjeru kao i kamion, navela je policija.

Na mjestu nesreće smrtno je stradala 22-godišnjakinja, 28-godišnja pješakinja je povrijeđena, a treća, 22-godišnja pješakinja, prošla je bez povreda, dodali su iz PU.

#Hrvatska #SaobraćajnaNesreća #Udes #Region