Članak

KONAKOVIĆ I FORTO NA MJESTU ZLOČINA

Stranka za BiH: Stvarni vlasnici Kantona Sarajevo u 'strateškom planiranju'!

Samo ilustracije radi, Vlada Kantona Sarajevo je na prvih 9 sjednica odobrila prijem 70 radnika u razne institucije Kantona Sarajevo, imala 57 tačaka dnevnog reda o kadrovskim pitanjima

Konaković i Forto u strateškom planiranju

(Patria) - Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sarajevo želi da javno "zahvali" gdinu Konakoviću i gdinu Forti povratak na mjesto zločina tj. povratak u Kanton Sarajevo putem tematskog zasjedanja Trojke nazvanog "strateško planiranje". Strateško planiranje je bilo i u Konjicu, pa znamo kako je završilo.

U saopćenju Kantonalnog vijeća SBiH navodi se da "ovaj strateški dvojac dolazi u Kanton Sarajevo da u funkciji stvarnih vlasnika budžeta Kantona Sarajevo i vlasnika procesa u Kantonu Sarajevo održe predavanje članovima Vlade Kantona Sarajevo, jer ovi nisu dovoljno aktivni u svom radu. Poslije 5 godina ničega tj. samo nečega što se zove dužničko ropstvo, sjetili su se da nam prirede i predstavu u planiranju, ali strateškom.
Ta aktivnost i užurbano djelovanje Vlade, a po mišljenju ovih vlasnika Kantona Sarajevo, mora biti usmjereno prvenstveno na povećanje cijena komunalnih usluga, gradnje tornjeva u samom centru Sarajeva, užurbanog prijema radnika u komunalna preduzeća, daljne zaduživanje Kantona Sarajevo, nastavak sječe šume za betonske zgrade i najbitnije, razaranje budžeta KS besmislenim ulaganjima i trošenjem novca kao odgovor na izbore koji nam predstoje".

"Samo ilustracije radi, Vlada Kantona Sarajevo je na prvih 9 sjednica odobrila prijem 70 radnika u razne institucije Kantona Sarajevo, imala 57 tačaka dnevnog reda o kadrovskim pitanjima, definisala povećanje cijena komunalnih usluga i usvojila nacrt Urbanističkog plana, kada su napokon osigurali dovoljno papira putem javnih nabavki", kažu iz KV Stranke za BiH.

Istovremeno, dodaju, obrazovni sistem je na granici pucanja, štrajk prosvjetnih radnika je u toku, komunalci
čekaju povećanje usluga kako bi im na teret svih građana Kantona Sarajevo bila povećana primanja,
isplate jednokratnih pomoći, i onima koji imaju sredstva, blokirane jer se ne smiju isplaćivati bez saglasnosti Vlade KS, mladi u KS prevareni za subvencije, Studentski centar u stanju gorem od zatvora Vojkovići ili Zenica, zagađenje zraka nikad gore, prisutni osmjesi kada pijace gore, itd.

"Stranka za Bosnu i Hercegovinu moli sve građane u Kantonu Sarajevo da prate rezultate ovog "strateškog planiranja", jer će svi to osjetiti na novčanicima, a posebno kada krenu sa represijom u naplati svih vrsta kazni i prodajom imovine kantona, jer Budžet Kantona Sarajevo je uništen, a stratezi ga sada moraju napuniti. Od javnih preduzeća su napravili gubitaše i sada to moraju platiti svi građani Kantona Sarajevo, jer preduzećima ne smije ništa da nedostaje, ipak su oni baza za buduća zapošljavanja. Možda će se stratezi dotaći i zagađenja zraka u Kantonu, jer to su obećali prije 5 godina da će riješiti, pa se nadamo da će strateškim djelovanjem obasjati put da do 2050. ovaj problem bude riješen. Ipak su "stratezi" vizionari Kantona i evo ih nazad u Kantonu Sarajevo da nam pokažu put kako sve učiniti skupljim i kako puniti budžet preko leđa građana", zaključili su u saopćenju iz SBiH.

#BiH #StrankazaBosnuiHercegovinu #Kantonalnovijeće #EdinForto #ElmedinKonaković #KantonSarajevo