Članak

OBJAVLJUJEMO DOKAZ

Forto je pismom namjere dao puno ovlaštenje firmi IDS Zdrava Sredina za nabavku medicinskih uređaja za KS!

Objavljujemo i faksimil pisma iz kojeg se jasno vidi da je kompanija IDS - Zdrava Sredina doo u vlasništvu Ramiza Turulju ovlaštena da osim ljekova, nabavlja i farmaceutske proizvode i medicinske uređaje.

Forto dao ovlaštenje firmi IDS Zdrava Sredina za nabavku medicinskih uređaja

(Patria) - Bivši premijer Federacije i aktuelni zastupnik u Predstavničkom domu FBH Fadil Novalić sinoć je u emisiji Istraga sedmice na Hayat tv iznio navode da postoji pismo namjere kojim je Edin Forto kao premijer KS u vremenu pandemije COVID-a ovlastio određenog dobavljača da za Vladu KS nabavlja lijekove, farmaceutske proizvode, te medicinske uređaje.

U nastavku objavljujemo prevod pisma namjere, koje je potpisao bivši premijer KS Edin Forto i kojim je ovlastio IDS Zdrava Sredina doo za nabavku između ostalog i medicinskih uređaja. Pismo je upućeno američkoj kompaniji Secure Medical Products.

Pismo namjere:

“Želimo vas obavijestiti da je Vlada Kantona Sarajevo spremna nabaviti najmanje 100.000 doza vakcina protiv virusa COVID-19 za građane Kantona Sarajevo u skladu s našim pravnim okvirom.

Mi, Vlada Kantona Sarajevo, potvrđujemo da IDS-Zdrava Sredina d.o.o., Terezije bb, Sarajevo, Bosna i Hercegovina podržava napore u nabavci i isporuci medicinskih potrepština i farmaceutskih proizvoda za Vladu Kantona Sarajevo.

IDS-Zdrava Sredina d.o.o., Terezije bb, Sarajevo, Bosna i Hercegovina, potpuno je ovlašten za pregovaranje s ciljem dobivanja ponuda za lijekove, farmaceutske proizvode i medicinske uređaje za Vladu Kantona Sarajevo.


Stoga Vas ljubazno molimo da podržite nijhove napore i globalna nastojanja kako bi nam pomogli, naročito u ovim komplikovanim vremenima”.

Objavljujemo i faksimil pisma iz kojeg se jasno vidi da je kompanija IDS - Zdrava Sredina doo u vlasništvu Ramiza Turulje ovlaštena da osim lijekova, nabavlja i farmaceutske proizvode i medicinske uređaje.

Pismo namjere koje je potpisao bivši premijer KS Forto

#EdinForto #pismonamjere #RamizTurulja #ZdravaSredina #BiH