Članak

BLAGAJ

Održan sastanak s ciljem zaštite Bunskih kanala

(Patria) - S ciljem brige o spomeniku prirode "Bunskih kanala", u Blagaju je održan ključni sastanak nevladinih organizacija, stručnjaka i ekoloških aktivista.

Sudionici su razmatrali potrebne korake kako bi očuvali ovaj spomenik prirode koji je postao poznata turistička atrakcija sa sve većim brojem turista, priopćeno je iz Omladinskog kluba "Novi val" Blagaj.

Nakon konstruktivne rasprave, sastanak je rezultirao donošenjem ključnih zaključaka, a jedan od njih je postavljanje kanti za otpad.

"Prepoznato je da je važno osigurati čist i očuvan prostor Bunskih kanala. Stoga će se provesti inicijativa za postavljanje kanti za smeće duž kanala kako bi se uspostavilo pravilno odlaganje otpada", navedeno je u priopćenju.

Potrebno je, kako su dodali, surađivati s Gradom Mostarom kako bi se osiguralo redovito odvoženje smeća s područja Bunskih kanala, čime će se održati čist okoliš.

Osim toga, kako bi se posjetiteljima pružile relevantne informacije o ekološkom značaju Bunskih kanala i lokalnom stanovništvu, predloženo je postavljanje informativnih tabli na nekoliko lokacija.

U priopćenju se napominje da ovi zaključci predstavljaju konkretne korake prema održivom upravljanju i zaštiti Bunskih kanala.

"Očekujemo da će ove mjere doprinijeti očuvanju prirodnih ljepota samog lokaliteta. Zahvaljujemo svim sudionicima na angažmanu i podršci te se radujemo daljnjoj suradnji za očuvanje ovog dragocjenog spomenika prirode", zaključeno je u priopćenju.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub ''Novi Val'' Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta "Misli o prirodi!", koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Švedska.

#BunskiKanali #ČistiOkoliš #EkoHUBBlagaj #EkološkaInicijativa #InformacijskeTable #MisliOPrirodi #NoviValBlagaj #OčuvanjePrirode #OdrživiTurizam #SmećeNaKanalima #bih