Članak

ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Bećirović s ambasadorom Delmasom: Važna podrška Francuske otvaranju pregovora BiH s EU

U sklopu intenzivnih aktivnosti s ciljem otvaranja pregovora BiH sa EU, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je danas i s ambasadorom Francuske Françoisom Delmasom.

(Patria) - U sklopu intenzivnih aktivnosti s ciljem otvaranja pregovora BiH sa EU, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je danas i s ambasadorom Francuske Françoisom Delmasom.

Bilo je riječi o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, aktivnostima s ciljem otvaranja pregovora s EU i odnosima dviju zemalja.

Bećirović je izrazio nadu da će EU u martu donijeti odluku o otvaranju pregovora s Bosnom i Hercegovinom, što bi dodatno utjecalo na provedbu suštinskih reformi u našoj zemlji.

Ambasador Delmas istakao je da Francuska podržava evropske integracije Bosne i Hercegovine.

Bećirović je zahvalio na principijelnoj i kontinuiranoj podršci koju Francuska pruža Bosni i Hercegovini i njenom putu ka punopravnom članstvu u EU.

Također, ambasador Delmas rekao je da će Francuska, kao svjedokinja Dejtonskog mirovnog sporazuma, nastaviti podržavati nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Bećirović je podsjetio i na važne razgovore s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom u Parizu i specijalnim predstavnikom Francuske za Zapadni Balkan Renéom Troccazom u Sarajevu tokom kojih je iskazana podrška evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora konstatovano je da su veoma dobri politički odnosi Bosne i Hercegovine i Francuske vrlo dobra osnova za jačanje ekonomske saradnje.

#DenisBećirović #ambasador #Francuska #Predsjedništvo #BiH #politika