Članak

NERAD VLADE KS

Kantonalno vijeće SBiH: Premijeru Uk, učinite svima uslugu i podnesite ostavku

Pričati o tome da je ova Vlada tek godinu ili dvije na vlasti je tragično, jer vi ste Vlada kontinuiteta sad već u petoj godini mandata. Za tih 5 godina zadužili ste Kanton Sarajevo za gotovo 600 miliona KM i pričati o tome kako vraćate tuđe dugove

Stranke trojke već pet godina imaju vlast u KS

(Patria) - Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sarajevo oglasilo se saopćenjem za javnost u kojem javno moli premijera Vlade Kantona Nihada Uka da podnese ostavku.

"Premijeru Uk, Budžet KS ste doveli do te faze da ne može odgovoriti na opravdane zahtjeve mladih, da ne može odgovoriti na opravdani zahtjev studenata, da ne može odgovoriti na opravdani zahtjev Sindikata, da ne može odgovoriti na opravdani zahtjev zaposlenih u KS za isplatom jednokratne pomoći, da nemate novca u budžetu za pitanje zagađenog zraka, te da ne može odgovoriti na bilo kakav zahtjev i bilo koga za isplatama iz Budžeta KS od onoga što ste ugradili u Budžet KS.

Ono što je ugrađeno u Budžet KS je pomoć javnim preduzećima od 100 miliona KM ili izdvajanja za
kredite od preko 80 miliona KM. Budžet KS će sa ovom godinom biti zadužen preko 800 miliona KM i doći će do te tačke koja znači dostizanje zakonskog maksimuma u zaduženju", upozorava čelnik Kantonalnog vijeća SBiH Almir Bečarević.

"Pričati o tome da je ova Vlada tek godinu ili dvije na vlasti je tragično, jer vi ste Vlada kontinuiteta sad već u petoj godini mandata. Za tih 5 godina zadužili ste Kanton Sarajevo za gotovo 600 miliona KM i pričati o tome kako vraćate tuđe dugove je komično, jer ko će vraćati vaše dugove.

Poštovani premijeru,


u Kantonu Sarajevo ima registrovano preko 160.000 vozila i Vi ćete pitanje zagađenja zraka početi rješavati tako što ćete omogućiti za 1000 taksista subvencije za prelazak na električna vozila. Činjenično, od nečega treba krenuti, ali uporedite 160.000 vozila od kojih je minimalno 100.000 sa normom ispod EURO IV sa 1000 taksi vozila. Da ste svake godine bar jedan sprat Studentskog centra sanirali bar bi dio studenata bi imao priliku da normalno živi i studira u tom centru.

Da imate osjećaj za mlade imali biste plan da bar jednu zgradu napravite za posljednjih 5 godina preko Kantonalnog stambenog fonda, a ne da se u KS najveći rast populacije bilježi u kategoriji onih preko 65 godina.

Poštovani premijeru,


"Vodeći" Kanton Sarajevo uništavate Budžet KS i dovodite ga već sada da ne možete normalno odgovoriti na opravdane zahtjeve svih gore pobrojanih, ali imate desetine miliona da uložite u Bjelašnicu, iako svi vidimo rezultate dosadašnjih ulaganja: dva dana u sedmici "skijanje", kao što se nekad skijalo u parku na Kovačima ili Velikom parku, a ZOI '84 dugogodišnji gubitaš. Premijeru, učini uslugu svima i IDI, jer KS nema domaćina i luta u mnogim rješenjima, tako da i pijanca možemo “upraviti”, ali ovaj Kanton teško", zaključuje se u saopćenju.

#NihadUk #ostavka #VladaKS #BiH