Članak

NIJE DOBRODOŠAO

Turska strana tražila da se promijeni kandidat za ambasadora, Hodžić se povukao sad ide drugi prijedlog

(Patria) - Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković pojasnio je danas šta se desilo sa prijedlogom Denisa Bećirovića za ambasadora u Turskoj Kadrije Hodžića.

„Predsjedništvo BiH je provelo proceduru. Predložilo je Kadriju Hodžića. Taj akt nije otišao na vrijeme u Tursku i mi smo pokrenuli interni postupak protiv te službenice. Nakon moje službene posjete Turskoj, od visokih zvaničnika dobio sam sugestije da se oni bune i protive prijedlogu Kadrije Hodžića. On je bio potpisnik nekog pisma koje oni smatraju neprimjerenim prema predsjedniku Turske i institucijama, i rekli su da neće dati agreman. I ja sam zadržao dokument u MVP. Čekali smo epilog.

Gospodin Kadrija je povukao svoj prijedlog, očekujemo novi prijedlog koje ćemo kao MVP poslati. Osluhnut ćemo tursku stranu. Dobili smo zamolbu i iz Ambasade Turske da ne šaljemo to ime jer neće dobiti agreman“, pojasnio je Konaković.

Kadrija Hodžić bio je prijedlog Denisa Bećirovića, a aktuelni je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. Ranije je bio na prijedlog SDP BiH premijer Tuzlanskog kantona.

#ambasador #KadrijaHodžić #MVP #BiH