Članak

PODLEGAO POVREDAMA

Sukob migranata u kampu Lipa kod Bihaća, jedan smrtno stradao

U privremenom prihvatnom centru Lipa, petnaestak kilometara udaljenom od Bihaća, sinoć je došlo do obračuna sa smrtnom posljedicom.

(Patria) - U privremenom prihvatnom centru Lipa, petnaestak kilometara udaljenom od Bihaća, sinoć je došlo do obračuna sa smrtnom posljedicom.

Jedan migrant od povreda zadobijenih u toj tuči podlegao je u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić", dok je drugi teško povrijeđen.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) Ale Šiljdedić kaže da je Policijska stanica u Bihaću zaprimila prijavu vođe tima na osiguranju centra Lipa iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

- Oko 18.40 sati je dojavljeno da je unutar samog Centra došlo do međusobnog fizičkog sukoba između grupe migranata, te da ima povrijeđenih.

Na mjesto događaja upućene su sve raspoložive policijske snage i situacija je vrlo brzo stavljena pod kontrolu.

Međutim, konstatovano je i da su dvije osobe teško povrijeđene, te su odmah vozilima Hitne pomoći transportovane u Kantonalnu bolnicu u Bihaću - dodao je Šiljdedić.

Kasnije u toku noći, kako je kazao, jedna od povrijeđenih osoba podlegla je zadobijenim povredama.

- Taj strani državljanin zadobio je povrede u predjelu grudnog koša, a nanesene su mu hladnim oružjem - nožem.

Informaciju da je preminuo dobili smo sinoć oko 22.30 sati. Drugoj osobi nanesene su povrede ruke i ona nije životno ugrožena.

Prema do sada prikupljenim informacijama, radi se o grupi migranata iz Sirije, tako da je pretpostavka da su i ove dvije osobe iz iste zemlje - naveo je Šiljdedić.

Više informacija o ovom događaju bit će poznato po završetku svih istražnih radnji.

#CrnaHronika #KampLipa #Migranti #MUPUSK