Članak

GLAVNI TUŽILAC BIH

Milanko Kajganić najavio tužbu protiv Sanje Vulić

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić tužit će zastupnicu SNSD-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sanju Vulić nadležnom sudu u Rs.

(Patria) - Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić tužit će zastupnicu SNSD-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sanju Vulić nadležnom sudu u Rs.

"S obzirom na navedene izjave, glavni tužilac Milanko Kajganić zatražit će zaštitu od klevete i uvrede pred nadležnim osnovnim sudom u Rs", naveli su iz Tužilaštva BiH za BN televiziju.

Podsjetimo, Sanja Vulić posljednjih je dana u više navrata osporavala lični i profesionalni integritet glavnog tužioca.

Optužila je Kajganića da je napravio "pakt s đavolom", odnosno "s najmračnijim strukturama bošnjačkog političkog i pravosudnog podzemlja, gdje je on u formi klasičnog vazalskog odnosa na krajnje nečastan način stigao do velikog vezira, ali, naravno, janjičara".

Vulić je ustvrdila da se Kajganić "morao odreći istrage o srpskim civilnim žrtvama u Doboju, odustati od gonjenja Bošnjaka, prihvatiti nova 'pravila igre', primiti hatišerife i fermane od glavnih sultana i begova i postati to što jeste - izdajnik svog naroda, i to onog za koji važi stara narodna izreka: 'Ako su Turčinu ruke krvave do lakata, poturici moraju biti do ramena'".

Vulić se okomila na Kajganića nakon što je protiv njenog šefa Milorada Dodika podignuta optužnica za nepoštovanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

#GlavniTužilac #MilankoKajganić #SanjaVulić #SNSD #Tužba #Tužilaštvo #BiH