Članak

SARAJEVO

Predsjedništvo BiH prihvatilo Erdoganov poziv za učešće na Diplomatskom forumu u Antaliji

Također, donesene su odluke o ratifikaciji Ugovora o grantu

Bećirović, Komšić i Cvijanović

(Patria) - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine prihvatilo je poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, upućen članovima Predsjedništva BiH za učešće na 3. Diplomatskom forumu u Antaliji koji se održava od 1. do 3. marta 2024. godine.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici prihvatilo Akte Svjetske poštanske unije koji su usvojeni na 27. redovnom kongresu Svjetske poštanske unije, održanom 2021. godine u Abidžanu u Obali Slonovače.

Predsjedništvo BiH je odobrilo i zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) i Agencije za unapređenje stranih investicija i izvoza Republike Sjeverne Makedonije – ‘Invest North Macedonia’, Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Latvije o saradnji u oblasti obrazovanja i mladih, Memoranduma o razumijevanju između Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH, Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore, Agencije za civilno vazduhoplovstvo Republike Sjeverne Makedonije i Generalnog direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Turske o međusobnoj saradnji.

Također, donesene su odluke o ratifikaciji Ugovora o grantu (Koridor Vc u Republici Srpskoj – Projekat obilaznica Doboj – Poddionica: Rudanka – Putnikovo Brdo) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicijski grant iz Evropskog zajedničkog fonda za Zapadni Balkan.

#Antalija #Predsjedništvo #RecepTayyipErdogan #Turska #BiH