Članak

GOSTOVANJA

Efendić: Prije agresije je sve isto bilo, razoružana je TO i pripremljen teren za genocid

(Patria) - Lider Stranke za BiH Semir Efendić bio je jedan od gostiju ovosedmične emisije „Istraga sedmice“ gdje se govorilo o rekonstrukciji Vlade USK-a, ali i aktuelnim političkim temama.

Efendić je podsjetio kako je SBiH jedini koalicioni dogovor pravio sa NES-om.

"Umjesto da bosanske snage brane državu u ovom trenutku kada je ona pod teškim udarom, probosanske stranke se otimaju oko kantona. Stalne smjene i promjene vlasti pokazuju u kakvom je stanju naša politika. Šteta je zbog USK-a jer je premijer Ružnić iznio veliki teret migrantske krize. Također, bio je pokušaj prodaje naoružanja kasarne u Bihaću i kada je Vlada USK rekla da će organizovati građane da to spriječe i spriječili su.

Prije agresije je sve isto bilo. Razoružana TO i pripremljen je teren za genocid. U Sarajevu je naučna fantastika očistiti grad, pogledajte gubitke VIK-a, GRAS-a…", naveo je.

Govoreći o probosanskom bloku i pravljenju ‘četvorke’, Efendić je kazao da je ta priča potekla iz SDA.

"Nudili su nam pozicije u USK-a za novu većinu. Mijatović je sa Ramićem uništio probosansku politiku u RS-u. Postoje ljudi kojima ni riječ, ni potpis, nit dogovor ne vrijede ništa. Ovo je sve bavljenje kantonima koji su siromašni, a glavna je Federacija koja je u rukama HDZ-a. SBiH nije bila za to da se podrži Vlada u kojoj je Mijatović.

Najavio je i platu od 1.000 KM od Nove godine, kome će biti? Njemu? To su najbliži Dodikovi saveznici. Sjetite se Tegeltije koji se predstavljao kao nezavisan, instalirao bezbroj kadrova u pravosudni sistem BiH. Kada je završio taj posao, vratio se u zagrljaj Dodiku. Pogledajte sada da su komandanti ARBiH svi pred Sudom BiH".

#Hayat #Istraga #SemirEfendić #StrankaZaBosnuIHercegovinu #BiH