Članak

APEL PREDSJEDNIKA

Abbas poziva Bidena da zaustavi izraelski genocid nad Palestincima

(Patria) - Predsjednik Mahmoud Abbas pozvao je sinoć predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena da odmah interveniše kako bi zaustavio izraelski „genocid“ nad palestinskim narodom koji je u toku, a koji je „do sada rezultovao sa 42.000 civilnih žrtava, pretežno djece i žena“.

U televizijskoj izjavi koju je emitovala palestinska TV, Abbas je pozvao Bidena, s obzirom na njegov međunarodni status i značajan utjecaj na Izrael, da odmah interveniše kako bi zaustavio izraelsku „agresiju“, javila je palestinska agencija Wafa.

Abbas je pozvao Bidena da vrši pritisak za dobavljanje humanitarne pomoći u Pojas Gaze, zaustavi napade izraelskih snaga i stane na kraj „terorizmu“ naseljenika protiv palestinskog naroda na Zapadnoj obali i Jerusalemu, upozorivši da te činjenice nagovještavaju skoru „eksploziju“ situacije.

Abbas je istakao da palestinski narod zaslužuje da živi u svojoj domovini slobodno i
dostojanstveno. Obećao je da će ostati nepokolebljivi na svojoj zemlji dok ne ostvare svoja legitimna prava na nezavisnost i državnost, s Jerusalemom kao glavnim gradom Palestine.

„Zaustavite genocid nad našim narodom“, poručio je na kraju Abbas u apelu Bidenu.

#apel #JoeBiden #MahmoudAbbas #Palestina #Svijet