Članak

SARAJEVO

Reisul-ulemu Kavazovića posjetila grupa diplomata iz Evrope i Sjeverne Amerike

(Patria) - Reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je u Upravoj zgradi Rijaseta posjetila grupa diplomata iz Evrope i Sjeverne Amerike, koji su članovi mreže „Transatlantic policy network on religion & diplomacy“.

Reisul-ulema je gostima izrazio dobrodošlicu gostima, te im je ovom prilikom predstavio historijat, organizaciju i rad Islamske zajednice. Dr. Dževada Šuško, iz Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice, objasnila je da je riječ o diplomatama koji rade u ministarstvima vanjskih poslova, po pitanju religije, položaja religije u državama, slobode vjere, ljudskih prava. 

„S obzirom da se radi o međunarodnoj mreži, ova posjete je od velikog značaja za Islamsku zajednicu. Više od sat vremena smo razgovarali sa reisul- ulemom. Smatramo da je ovaj razgovor bio od velikog značaja za Bosnu i Hercegovinu“, izjavila je Šuško.

Gosti su zahvalili na prilici da razgovaraju sa reisul-ulemom, te da dobiju više informacija o Islamskoj zajednici, njenim aktivnostima, kao i drugim pitanjima. Posjeti je prisustvovao i bivši reisul-ulema dr. Mustafa-ef. Cerić.

#HuseinKavazović #IslamskaZajednica #BiH