Članak

OLUJA U BiH

Nevrijeme zahvatilo Tuzlu, Trebinje i Kozarsku Dubicu, nadležne službe deblokiraju puteve i otklanjaju štete

(Patria) - Nadležne službe Grada Tuzla aktivno rade na saniranju posljedica nastalih usljed nevremena koje je tokom noći zahvatilo ovo područje.

”Po završetku nevremena započelo je saniranje posljedica te se vrši uklanjanje polomljenog drveća i naplavaka koje su prekrile saobraćajnice i naselja. Brza reakcija Službe osigurava da će putevi biti što prije očišćeni, omogućavajući nesmetano kretanje građana i vozila”, saopšteno je.

Građane mole za strpljenje i oprez tokom trajanja radova kako bi se stanje normalizovalo što je prije moguće.

Olujno nevrijeme pogodilo i Trebinje

Jako olujno nevrijeme pogodilo je jutros Trebinje. Pričinjena je velika materijalna šteta.

U operativnom Centru civilne zaštite kažu da su do sada imali desetak prijava.

Veliki broj stabala je srušen zbog jakog vjetra. Oštećeni su mnogi automobili.

Za manje od dva časa palo je 17 litara kiše po metru kvadratnom, a brzina vjetra bila je 97 kilometara na čas.

U Kozarskoj Dubici dežurne službe na terenu saniraju štetu

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je tu opštinu zahvatilo strašno nevrijeme kakvo ne pamte ni najstariji građani, te da su dežurne službe na terenu i pokušavaju da saniraju štetu, koja se mjeri stotinama hiljada KM.

Reljić je rekao da opština Kozarska Dubica očekuje pomoć nadležnih republičkih institucija u sanaciji štete od sinoćnjeg nevremena.

On je novinarima izjavio da je led polupao stakla na objektima, da je voda ušla u mnoge domove, uništeni su usjevi i seoski putevi, a građani prijavljuju štetu na njihovim automobilima.

"Osjećali smo se bespomoćno kada je ovo nezapamćeno nevrijeme pogodilo opštinu, ali na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava. Sada je na nama da obiđemo teren i vidimo šta nam je činiti. Ne ponovilo se", dodao je Reljić.

U Kozarskoj Dubici normalizuje se snabdijevanje električnom energijom, nakon prekida usljed olujnog nevremena praćenog gradom.

#DežurneSlužbe #ElektričnaEnergija #KozarskaDubica #MaterijalnaŠteta #Nevreme #Olujno #Saniranje #Trebinje #Tuzla #BiH