Članak

DF Bratunac optužuje: Ministar Edin Ramić daje pomoć samo aktivistima SDA

Do sada je općepoznata činjenica i praksa bila da korisnik donacije može biti samo onaj koga Ramiz Salkić predloži, a ovo su samo neka od imena koja su bila nezaobilazna na svakom Javnom pozivu.

Demokratska fronta Bratunac smatra sramnim i bezobraznim činom, posljednje bodovanje aplikanata na Javni poziv koje je objavilo Federalno ministarstvo izbjeglica i raseljenih lica na čelu sa ministrom Edinom Ramićem, saopćeno je iz DF Bratunac, prenosi novinska agencija Patria.  

-Dakle, s pravom možemo reći da se prvenstveno gledalo da li osoba koja aplicira na Javni poziv, član SDA ili je iz reda ostalih. Ne znamo da li je gospodin Ramić prijedloge dobijao sa terena ili se služio nekim drugim metodama provjere članstva, al svakako da možemo primjetiti da su najviše bodovani oni iz općinskih struktura SDA.

Svoje tvrdnje argumentovano dokazujemo sa bodovnom listom rezultata za Bratunac, na kojoj možemo da vidimo pojedina imena odbornika u Skupštini Opštine Bratunac, članove izvršnog odbora pa do članova i aktivista stranke. Ne bi to bilo toliko čudno i bajno da ti isti ljudi već ranije nisu bili korisnici istih ili sličnih donacija. Ovom prilikom ćemo spomenuti nekoliko imena koja su ranije bila korisnici donacija ovog Ministarstva, a koja se i ovaj put nalaze na listi korisnika:

-Amela Salkić, član Izvršnog odbora i zamjenik načelnika u predhodnom mandatu, nalazi se na listi za farmu pilića (ključ u ruke),

-Fehim Smajlović, odbornik u Skupštini i član Izvršnog odbora, na prošlom Javnom pozivu dobio je traktor, a sad je potencijalni korisnik za farmu pilića (ključ u ruke),

-Elvir Hodžić, prvi čovjek Ramiza Salkića, posljednja donacija gdje dobio traktor, a sada kandidat za dodjelu junadi za tov,

-Ahmetović Muhamed, član SDA, na prošlom Javnom pozivu dobio je traktor, a sada kandidat za dodjelu junadi za tov.

Do sada je općepoznata činjenica i praksa bila da korisnik donacije može biti samo onaj koga Ramiz Salkić predloži, a ovo su samo  neka od imena koja su bila nezaobilazna na svakom Javnom pozivu.

Gospodine Ramiću, ako se nastavite služiti ovom praksom, koju Ramiz Salkić već godinama sprovodi u Bratuncu, onda ćemo smatrati da i Vi za cilj imate podijeliti povratnike na one koji glasaju za SDA i ostale, zarad očuvanja infrastrukture na prostoru entiteta RS, saopćeno je iz DF Bratunac. 

#BiH