Članak

Talačka kriza u Keniji: Napadači upali na univerzitet, ubijeno 14 osoba, 30 ranjeno

Maskirani napadači upali su na univerzizet u kenijskom gradu Garrisa. Policija javlja kako se trenutno odvijaju sukobi unutar univerzoteta. U vrijeme napada na sveučilišnom kampusu nalazile su se stot

Maskirani napadači upali su na univerzizet u kenijskom gradu Garrisa. Policija javlja kako se trenutno odvijaju sukobi unutar univerzoteta. U vrijeme napada na sveučilišnom kampusu nalazile su se stotine studenata, prenosi CNN.

Svjedoci su lokalnim medijima rekli kako se moglo čuti eksplozije i pucnjevi te kako se kola Hitne pomoći već nalaze u pripravnosti na mjestu događaja. Napad je počeo u zoru, kazao je novinar Alinoor Moulid Al Jazeeri.

Milka Ndung', jedna od svjedokinja napada, rekla je za CNN kako su pucnjevi počeli odjekivati još u 5 ujutro, "poput vatrometa". Dodala je kako su ona i drugi studenti pobjegli preko polja, no kako su ih pucnjevi pratili dok su bježali.

Prema navodima studenata koji su pobjegli, oko 5 napadača upalo je u  spavaonice dok su studenti spavali. Pred sveučilište je došla i kenijska vojska.

Lokalni mediji javljaju kako je u dosadašnjim okršajima ranjeno 30 ljudi, od kojih se 4 nalazi u kritičnome stanju, a saznaje se i kako je 14 osoba smrtno stradalo. 

#Svijet