Članak

Mogherini i Hahn: Vlasti BiH moraju zajedno raditi kako bi se približili EU

Vlasti Bosne i Hercegovine sada moraju zajedno raditi kako bi poduzeli konkretne korake potrebne za približavanje zemlje Evropskoj uniji. U ovim naporima, bh. vlasti mogu računati na podršku Evropske

Federica Mogherini, visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije i Johannes Hahn, povjerenik EU za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju, povodom formiranja Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH kazali su da će to otvoriti put za nove vlasti na svim nivoima da počnu rješavati stvarne probleme s kojima se suočavaju građani BiH, a pogotovo problem visoke stope nezaposlenosti.

- Ključnu ulogu će imati nove vlasti na državnoj i entitetskoj razini, u skladu sa svojim nadležnostima, u formuliranju i provedbi programa reformi na temelju zajedničke izjave koju je usvojio Parlament BiH u februaru.

Vlasti Bosne i Hercegovine sada moraju zajedno raditi kako bi poduzeli konkretne korake potrebne za približavanje zemlje Evropskoj uniji. U ovim naporima, bh. vlasti mogu računati na podršku Evropske unije - navodi se.

#Svijet