Članak

Bijeljina je mjesto prvih zločina na karti 'srpskog sveta', Vučiću - to nikada neće biti tvoje!

Dodikova poruka Vučiću da je "u Bijeljini dobrodošao na svoje" identična je Milanovićevoj poruci o Jajcu kao "hrvatskom gradu".

SARAJEVO, (Patria) - Danas kad je važan svaki dinar, svaka marka, svaki evro, ni za nas nije malo da damo 100 miliona evra za ovaj put, ali sam srećan što povezujemo i Brčko, Bijeljinu i druge gradove sa Beogradom i Srbijom, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je ponovo nediplomatski i nedržavnički "upao" u Bosnu i Hercegovinu i u Bijeljini obilježava tzv. dan srpskog jedinstva. 

Prema medijskim izvještajima da skandalozna posjeta bude skandaloznija potrudio se majstor dizanja tenzija, član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik, dočekavši Vučića riječima "predsjedniče, dobro došli na svoje". 

Vučić je prisutnima najviše govorio o putu Bijeljina - Rača, poručivši "kad ovo malo para potrošimo, vi tražite još jer mi tu ne ulažemo u vas nego u sebe, posebno na ovaj dan srpskog jedinstva..."

"Pošto mi finansiramo sa 80 odsto, konsultovao sam se sa Sinišom, vi ćete novac da dobijete na vrijeme, tako da znate da se zbog toga ne kasni", dodao je.

Ništa što već nismo vidjeli i što ne gledamo u kontinuitetu već godinama. Kampanja velikosrpstva po modelu Vladimira Putina i Slobodana Miloševića međutim sve je agresivnija. Nakon što je ciljano konstantno slao megafon jazavca Aleksandra Vulina da prenosi njegove poruke kako je RS druga srpska država, kako će doći vrijeme da svi Srbi žive u jednoj državi, Vučić je očito s Dodikom isplanirao novu, agresivniju notu hegemonizma. 

Bijeljina je mjesto prvih pokolja i prvih zločina počinjenih u pokušaju realizacije hegemonističkog plana Miloševića i SANU-a. Vučić je samo nastavak te prakse, koji očito koristi smušenost, neodlučnost ili nešto treće unutar međunarodne zajednice i bezvoljnost unutar državnih institucija BiH da se takva praksa zaustavi ma koja cijena bila. 

Dodikova poruka Vučiću da je "u Bijeljini dobrodošao na svoje" identična je Milanovićevoj poruci o Jajcu kao "hrvatskom gradu". Ovdje se očito mijenjaju lica, ali zločinačko naličje opasnih planova već decenijama ostaje isto. 

No, i jedan i drugi moraju znati da ni Bijeljina ni Jajce nikada neće biti "svoji na svome", da ih Mile i Dragan Čović lažu, jer Bosna i Hercegovina je nadživjela i veće okupatore od Milanovića i Vučića, nadživjet će i njih. 

(R. B.) 

#BiH #AleksandarVučić #ZoranMilanović #Bijeljina